Syaz Harzays Minme: Tutorial : Image Hover (Colourful)

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

1 Jan 2014

Tutorial : Image Hover (Colourful)

Assalamualaikum.... 
hyep .. hello hello hello loca people...
okee... sempena tahun baru ni.. syaz nak buat tuto yang simple je..hihi.. banyak tuto nak buat nih..
b4 mula bkerja besok kannn... holiday habis dahhhh la sayangggg.... back to work ... oke3..
lets start the tutorial... mudah untuk korang follow... 

1. Log In --> Dashboard --> Template --> Edit Html..

2. Tekan F3, then search kod yang dekat bawah ni :
</style>
da jumpa?? ok next..

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :

img {
filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter: hue-rotate(360deg);
-moz-filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter;(1);
-webkit-transition: all 0.7s linear;
-moz-transition: all 0.7s linear;
transition: all 0.7s linear;
}
img:hover {
filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter: hue-rotate(0deg);
-moz-filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter;(0);
}

4. Dah copy?? Kalau dah.. PASTE kod tu dekat atas kod yang korang search tadi...

5. PREVIEW dulu.. kalau korang puas hati.. bolehlah SAVE..

SELAMAT MENCUBA ^^

No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign