Syaz Harzays Minme: Tutorial : Image Hover ( Focus Effect )

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

2 Jan 2014

Tutorial : Image Hover ( Focus Effect )

Assalamualaikum..

hyeppp loca peoplee....
hihihi... asyik nama syaz je yang keluar buat post-entry kan...??
hihihi... jangan ar marahhh... hihihi...
oke... syaz nak bagi korang tutorial free ni... 
hope dapat membantu korang laaa... 
tau ke macam mana image hover focus effect tu ??
kalau tak tau boleh tengok gambar bawah ni...

SEBELUM

SELEPAS DISENTUH CURSOR

1. Log In --> Dashboard --> Template --> Edit Html..

2. Tekan F3, then search kod yang dekat bawah ni :

img {

dah jumpa??? ok next..

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :

 -webkit-transition: all 1s ease;
     -moz-transition: all 1s ease;
       -o-transition: all 1s ease;
      -ms-transition: all 1s ease;
          transition: all 1s ease;
}
 
img:hover {
  border: 15px solid #cc33cc;
  border-radius: 50%;
}

4. Dah copy?? boleh  PASTE dekat bawah kod yang korang cari tadi ya...

5. PREVIEW then SAVE...

SELAMAT MENCUBA ^^


No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign