Syaz Harzays Minme: Tutorial : Image Hover ( Oval Effect )

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

2 Jan 2014

Tutorial : Image Hover ( Oval Effect )

Assalamualaikum ^^

hyep loca people.... 
syaz nak buat tuto lagi ... hihihi...
okee... tengok gambar kat bawah je laa...
hihihi...

SEBELUM

SELEPAS DISENTUH CURSOR

1. Log In --> Dashboard --> Template --> Edit Html...

2. Tekan F3, then search kod yang dekat bawah ni :

img {

dah jumpa?? ok next...

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak oke :

 filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #cc33cc; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #cc33cc; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#cc33cc; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
4. Dah copy?? kalau dah..PASTE dekat bawah kod yang korang search tadi tu..

5. PREVIEW, then boleh SAVE jika korang puas hati..

SELAMAT MENCUBA ^^

No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign