Syaz Harzays Minme: Tutorial : Image Hover ( Zoom Effect )

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

1 Jan 2014

Tutorial : Image Hover ( Zoom Effect )

Assalamualaikum...^^
hyep loca people.... hihihhi... jangan marah tau kalau korang punya home full dengan nama syaz nihh..
hihihihi... dont judge me because of that.. hahaha.. speaking la pulak.. 
oke3... dah2.. teruskan je dengan tutoral seterusnya nih ... 

1. Log In --> Dashboard --> Template --> Edit Html..

2. Tekan F3, then search kod yang dekat bawah ni :

</style>

dah jumpa?? ok next...

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :

 img {-moz-transition: 0.5s;
-webkit-transition: 0.5s;
}
img:hover {
-moz-transform: scale(1.1);
-webkit-transform: scale(1.1);
-moz-transition: 0.5s; -webkit-transition: 0.5s;
}

4. Dah copy? kalau dah.. PASTE dekat atas kod yang korang search tadi oke... 

5. PREVIEW dulu... kalau dah menjadi.. boleh lah korang SAVE...

SELAMAT MENCUBA ^^

Kalau dah berjaya tu... meh KLIK SINI pulak.. hihi.. Thank Yaaa.. :)


No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign