Syaz Harzays Minme: Tutorial : Cara Menggunakan CTRL + F

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

20 Dec 2013

Tutorial : Cara Menggunakan CTRL + F


Assalamualaikum ^^


Hye… hello hello hello ^^
Ha’aaa… ni untuk newbies laaa… ni pasal CTRL + F…ada yang dah tau n ada yang tak tahu kan?? Bg yang tak tahu tu mesti korang hairan n tertanya-tanya apa itu CTRL + F kan…
haaa… ni syaz nak bgtau korang apa fungsi sebenarnya kod ni…
Ctrl + F berfungsi untuk memudahkan korang cam mana nak cari kod dekat Edit Html

Tengok contoh gambar yang dekat bawah ni…



Tengok box yang syaz merahkan tu… bila korang tekan CTRL + F , automatic akan keluar box tu…. So.. korang pastekan kod yang korang nak cari dekat dalam box tu…

Tu je… dapat follow tak ape yang syaz bgtau… ??

SELAMAT MENCUBA ^^

No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign