Syaz Harzays Minme: Tutorial : Tukar Background

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

21 Dec 2013

Tutorial : Tukar Background

Assalamualaikum ^^

hyep.. hello hello hello loca people ^^
tutorial ni untuk korang yang tak tau macam mana nak tukar korang punya background blogskin...
oke... follow je tau...

1. Log In --> Template --> Edit Html..

2. Tekan CTRL + F, then korang search kod yang dekat bawah ni :

body {
dah jumpa? ok next..

3. Copy kod yang ni pulak :

background : url(URL BACKGROUND) ;
:: kebanyakan BLOGSKIN sememangnya sudah ada kod tu... 

4. Korang tukarkan je yang tulisan merah tu ok... tu tempat dimana korang nak letak korang punya url background yang korang nak..

5. PREVIEW dulu.. kalau dah puas hati boleh SAVE..

SELAMAT MENCUBA ^^




No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign