Syaz Harzays Minme: Tutorial : Welcome Note / Navbar

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

21 Dec 2013

Tutorial : Welcome Note / Navbar

Assalamualaikum ^^

hyep.. hello hello hello loca people..
contoh gambar untuk tutorial yang seterusnya ini...


haa'aaa.. ini lah yang dimaksud kan dengan title yang di atas... 
oke...

Lets tuto..

1. Log In --> Template --> Edit html..

2. Tekan CTRL + F , then search kod yang dekat bawah ni :

<head>
dah jumpa?? ok next..

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :

<center><div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:100%; border-radius:2px; position:fixed; padding:3px; background:#FFFFFF; color:#000000; font-size:11px;">WELCOME TO MY PARADISE.. DO FOLLOW ME AT THERE--> <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID">+Follow</a> | <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></div></center> 

4. Dah copy?? ok korang PASTE kod tu samada dekat atas/bawah kod yang korang cari tadi oke..

5. PREVIEW dulu... kalau dah ok boleh SAVE..

SELAMAT MENCUBA ^^

P/S:
123abc : korang punya ayat..
123abc : korang punya blog id..
123abc : korang punya warna background..
123abc : korang punya warna tulisan..




No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign