Syaz Harzays Minme: Tutorial : Kotak Blockquote

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

21 Dec 2013

Tutorial : Kotak Blockquote

Assalamualaikum ^^

hyep.. hello hello hello loca people...
tengok title..?? korang tau tak KOTAK BLOCKQUOTE tu ape..??? 
kalau tak tau.. tengok contoh dekat bawah ni :


YANG NI CONTOH KOTAK BLOCKQUOTE SYAZ... HIHIHI ^^

Oke... Lets tuto...

1. Log In --> Template --> Edit Html..

2. Tekan CTRL + F , then korang search kod yang dekat bawah ni :

</style>  
dah jumpa?? ok next...

3. Copy kod yang dekat bawah ni pulak :

blockquote {
padding:5px;
border:1px dotted #d699df;
padding-left: 18px; 
background: url(URL GAMBAR KORANG); 
background-attachment: fixed;
color: #9714af
-webkit-transition: all .4s ease-in-out!important; 
-moz-transition: all .4s ease-in-out!important; 
-o-transition: all .4s ease-in-out!important;
}
blockquote:hover {
box-shadow:0 0 10px #710e7d;
-webkit-transition-duration: 0.5s;
}

4. Dah copy?? ok.. korang PASTE kod tu dekat atas kod yang korang search tadi...

5. Yang tulisan warna merah tu korang boleh tukar ekot keselesaan korang...

6. kalu dah ok semua korang boleh SAVE dah...

SELAMAT MENCUBA ^^

No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign