Syaz Harzays Minme: Tutorial : Revert To Classic Template (Blogskin)

Pages

STATUS UPDATED!
Assalamualaikum korang korang and korang... terima kasih kerana sudi singgah kat blog syaz ni.. hihihihi...

20 Dec 2013

Tutorial : Revert To Classic Template (Blogskin)

Assalamualaikum...

hyeppp... hello hello hello.... ^^

oke... syaz buat tutorial ni untuk korang yang nak menggunakan BLOGSKIN sebagai template korang... follow je oke... ^^

1. Log In --> Template..

2. Lepas je korang pergi dekat template, korang SCROLL sampai bawah... korang akan jumpa ayat "REVERT TO CLASSIC TEMPLATE".. tengok contoh dekat bawah.. ok.. korang CLICK kan ..



 3. Ok.. lepas je korang klik.. akan Keluar lagi kan ayat "REVERT TO CLASSIC TEMPLATE" yang macam dekat bawah pulak.. ok.. takpa.. korang CLICK one more...


3. Bila korang dah click kan "REVERT TO CLASSIC TEMPLATE" tu... korang pergi terus dekat korang punya box kod EDIT HTML .. contoh dekat bawah..


4. Korang HIGHLIGHT kan semua kod yang ada dalam box tu n then DELETE.. 

5. Lepas tu korang pergi dekat sini BLOGSKIN...korang pilih je template yang macam mana korang nak..n then korang klik template yang korang nak tu...

6. Lepas tu Korang DOWNLOAD template tu... cara download..:

scroll terus ke bawah
tengok gambar dekat bawah.. click kan yang dalam box merah..



7. Lepas je download.. korang pergi dekat fail yang save template tu tadi.. double click.. akan keluar notepad yang macam ni :



8. So, apa yang korang patut buat... korang COPY semua kod yang ada pada notepad tu... 

9. Dah copy?? kalau dah.. korang pergi dekat korang punya EDIT HTML balik, n then PASTE kan kod tu tadi ke dalam box EDIT HTML korang...

10. PREVIEW dulu... Kalau korang berpuas hati dengan template yang korang pilih,, korang boleh la SAVE.. tapi kalau tak puas hati.. korang pergi SINI lagi... hehehe ^^

Di harap tuto yang syaz buat ni dapat membantu korang... kalau tak paham direct tanya dekat syaz oke...

SELAMAT MENCUBA ^^






No comments:

Post a comment

Assalamualaikum...
alang-alang dah baca tu..
mintak tolong komen sekali boleh??
hehehehe ^^

Syaz Harzays Minme© . Designed by MaiGraphicDesign